Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları Yeniden Başkan oldu

Yeniden Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları, Elazığlılara seslendi..

POLİTİKA 31.03.2024 22:25:00 0
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları Yeniden Başkan oldu

Elazığ'da "İl genel meclisi üyeliği", "Belediye Başkanı", "Belediye Meclis Üyeliği" ve "Muhtarlık ve ihtiyar heyeti"nin belirlenmesi için 07:00’de başlayan oy verme işlemi 16:00 itibariyle sona erdi. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Elazığ’da oy sayımına geçildi. Oy sayımının tamamlanmasıyla birlikte ilçe ve belde belediye başkanları da belli oldu.

Sandıklar açılmaya devam ederken resmi olmayan sonuçlara göre 2019 yılından beri Elazığ Belediye Başkanı olarak görev yapan Şahin Şerifoğulları, yeniden Elazığ Belediye Başkanı oldu.

Resmi olmayan sonuçlara göre yeniden Elazığ Belediye Başkanı olan Başkan Şerifoğulları, Cumhuriyet Meydanı’nda Elazığlılara sesleniyor..

YILDIRIM: “SİZLERE YÜREKTEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım Başkan Şerifoğulları’nı tebrik ederek; “Bu büyük coşkuya sebep olan siz değerli hemşehrilerime ve bizlere oy veren seçmenlere yürekten teşekkür ediyorum. Yeniden Şahin başkanımı belediye başkanı, bu şehrin şehrül emini olarak sağladığınız için sizlere yürekten teşekkür ediyorum. Tarihi günlerden birini sizlerle beraber yaşıyoruz. Özellikle Belediye Başkan Adayımız Şahin Şerifoğlularının bir önceki dönemde almış olduğu oyu koruyarak tekraren bu şehirde en yakın rakiplerine de ciddi bir fark atarak Belediye Başkanı olmasından dolayı kendisini, hanımefendiyi, ailesini ve sizleri tekrar yürekten kutluyorum. Bu başarı hepimizindir daha gidecek çok yolumuz yapacak işlerimiz var. Bugün bu buruk sevincimizi, burukluğu kenara bırakarak sevince ortak olmak ve bunu kutlamak için buraya geldik.” Dedi.

AÇIKKAPI: “ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI 5 YILDA ELAZIĞ’A, ELAZIĞ 100 YILINI YAŞATACAK”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı yaptığı konuşmada: “Allah a çok şükür aziz milletimiz bugün şahin Şerifoğulları’yla birlikte bir 5 yıl daha bu aziz şehre hizmet ve yatırım sunma imkanını verdi. Ben bundan dolayı aziz hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün il merkezimizde şahin Şerifoğulları başkanımızla önümüzdeki 5 yılda yeni projeleri hayata geçirecekler. Geçmiş yıllardaki hizmet ve yatırımları neredeyse tamamını uygulayan şahin Şerifoğulları, sonraki 5 yılda da Elazığ’a Elazığ 100 yılını yaşatacak inşallah. Tabi varsa eksiklerimiz bunları sorgulayacağız. Kazanan bütün adaylara başarılar diliyorum. Sorgulayacak çok şeyimiz var. Neden başarısız olduk kimlerin ihanetine uğradık bunları elbette sorgulayacağız. Şahin Şerifoğulları başkanıma büyük başarılar diliyorum.” Dedi.

BALIK: “ELÂZIĞ’DA DURMAK YOK YOLA DEVAM DİYECEĞİZ”

24 ve 27. Dönem AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, yaptığı açıklamada; “Bugün Elâzığ kazandı bugün Türkiye kazandı ama en çok benim aziz şehrim kazandı. Şahin başkanla beraber Elâzığ’da durmak yok yola devam diyeceğiz. Yarından itibaren bize oy veren vermeyen herkesin evinde ağabeyi, evladı olacak. Şükürler olsun ki Şahin Başkan kazandı hayırlı olsun” dedi.

KELEŞ: “ZAFERİMİZ HAYIRLI OLSUN”

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, seçimin hayırlı olmasını dileyerek; “Ne söylemiştik demiştik ki bizler inandık ben görüyorum sizlerde inanmışınızdır diye ve zafer inananlarındır zafer bizimdir. 7 Ocak günü sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Şahin Şerifoğulları ilimize yeniden belediye başkan adayı oldu. Bu süreç içerisinde şahin başkanımla beraber kol kola emek verdik ve bugün emeğimizin karşılığını alıyoruz. Zor günler geçirdik. Depremlerin, pandeminin olduğu dönemde sizler de çok iyi biliyorsunuz çok güzel eserler bu şehre kazandırıldı bu 5 yıllık dönemde şahin başkanımın ustalık döneminde çok güzel işler başaracak sizlere söz veriyoruz. Seçimden öncede dik durduğumuz gibi seçimden sonrada arkasında dimdik duracağız. Zaferimiz hayırlı olsun şehrimize, başkanıma, ailesine ve sizlere hayırlı olsun” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: "KAZANAN ELAZIĞ'DIR"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın konuşmaları şöyle:

“Allah hepinizden razı olsun biz kazanmaya doyamadık onlarda kaybetmeye. Evet, şahin yükseklerden uçar biz hep yükseklerden uçacağız sizlere hizmet edeceğiz ama kimseye tepeden bakmayacağız. 31 Mart yerel seçimlerini yine bir demokrasi zaferiyle sonuçlandırdık. Milli irade bir kez daha tecelli etti. Sizlerin dualarıyla gerçekleştirilen bir zaferin coşkusunu yaşıyoruz bu zafer Elâzığ’ın zaferidir, başarı geleceğin başarısıdır. Bugün aziz şehrimizin zaferini sizlerle çok kıymetli hemşerilerimizle kutluyoruz bu zafer birlikte çalışmanın ve gelecekte olan inancın bir ifadesidir.  5 yıldır ortaya koyduğumuz emeğin ve yarınlara dair hayallerin ve bunları gerçekleştirmiş olmanın ifadesidir. Kazanan Elâzığ’dır azizi şehirdir, bugün yeni bir gündür.