Elazığ – Bingöl SMMMO’dan İş Yükü Açıklaması

Elazığ –Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, meslekte sağlıklı çalışma koşulları iş yükü ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

POLİTİKA 24.04.2024 12:35:00 0
Elazığ – Bingöl SMMMO’dan İş Yükü Açıklaması

Elazığ –Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası meslekte yaşadıkları sorun ve taleplerini gündeme taşıdı.

15 Temmuz Demokrasi meydanında bir araya gelen Elazığ –Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, meslekte sağlıklı çalışma koşulları iş yükü ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yetkililere seslenen Elazığ –Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, İş yükü baskısına karşı, vergi yükü beyan dönemlerinde yaşanan sorunlara karşı talep ve beklentilerinin karşılanmasını istedi. Şimşek, “Yapılan bu görüşmelerden Mali Müşavirlerin ağır iş yükü altında ezildiği, omuzlarındaki yükün artık dayanılmaz bir seviyeye geldiğini meslektaşlarımızın beden ve ruh sağlıklarının bu yükü kaldırmadığı sıklıkla ifade edilmiştir. Önerilerimize yıllardır sessiz kalınması sebebiyle büyümesi ve sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirilerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır. Ölçüsüz bir iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesi mali müşavirleri iş ve yaşam dengesini olumsuz etkiliyor ve yaşam hakkını ellerinden alıyor. Sorunlarımıza ivedi olarak çözüm üretilmesi için haykıran 130 bin meslek mensubunun çığlıklarına duyarsız kalınmamalıdır. Artık mevcut işlerimizi yapamaz hale geldik bıçak kemiğe dayandı” dedi.