ELAZIĞ (AYIŞIĞI) Elazığ Belediyesi, kentin kültürel, sanatsal ve sosyal hayatını canlı tutmak ve kültürel değerleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla Elazığ'da faaliyet gösteren musiki dernekleriyle ortak bir projeye imza atıyor.
Elazığ Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, musiki dernekleri tarafından dönüşümlü olarak her ayın 23'ünde Kürsübaşı Gecesi programları düzenlenecek. Programlarla, Harput kürsübaşı geleneği ve halk oyunlarının yaşatılması, aynı zamanda vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunulması hedefleniyor.
Bu kapsamda ilk Kürsübaşı Gecesi programı, 23 Aralık Salı günü saat 21.00'de Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Program, Çaydaçıra Musiki Derneği tarafından düzenlenecek.
Harput musikisinin seçkin eserleri ile halk oyunları gösterilerinin yer alacağı etkinlik, Kanal Fırat televizyonundan canlı olarak yayınlanacak.
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, medeniyetler merkezi Harput'un eşsiz musikisinin sunulacağı programa tüm vatandaşlar davet edildi.