AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi’nin ardından teşkilat yapılanmasında yenilikler devam ediyor. Bu kapsamda, AK Parti Elazığ İl Teşkilatı’nda da tüzük değişikliğine gidilerek yeni birimler oluşturuldu ve yürütme kurulu yeniden belirlendi.
AK Parti Elazığ İl Başkanlığı görevini sürdüren Şerafettin Yıldırım, yeni dönemde ekibiyle birlikte görevine devam edecek. Parti yönetiminde önemli görev üstlenecek isimler de kamuoyuyla paylaşıldı.
Yeni yürütme kurulu ve birim başkanlıklarında yer alan isimler şöyle:
Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı: Seyfettin Bahçeci
Teşkilat Başkanı: İbrahim Sencer Selmanoğlu
Seçim İşleri Başkanı: Nurullah Çelik
Tanıtım ve Medya Başkanı: Adem Şentürk
Dış İlişkiler Başkanı: Hamit Uğur
Sosyal Politikalar Başkanı: Hasan Üstündağ
Yerel Yönetimler Başkanı: Kazım Sanaç
Ekonomi İşler Başkanı: Fehmi Karabulut
Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı: Muhammed Başgün
Mali ve İdari İşler Başkanı: Samet Canpolat
Ar-Ge Başkanı: Hasan Özkan Uygur
İnsan Hakları Başkanı: Mesut Çetinkaya
Çevre Şehir ve Kültür Başkanı: Ahmet Dağoğlu
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı: Aydın Karadağ
Sekreterlik Başkanı: Hakan Eyyüpoğlu
Türk Devleti ile İlişkiler Başkanı: Ahmet Yılmaz
Sağlık Politikalar Başkanı: Oktay Kapan
Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı: Bahadır Kubilay
Yeni kadro ile birlikte, AK Parti Elazığ Teşkilatı'nın yerel siyasette daha aktif rol alması ve toplumsal taleplere daha hızlı yanıt vermesi hedefleniyor. İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, yapılan görevlendirmelerin Elazığ’a hayırlı olmasını dileyerek, “Güçlü bir kadro ile yeni döneme hazırız” açıklamasında bulundu.