Elazığ Milletvekili Keleş, "15 Temmuz, Milletimizin Yazdığı Bir Bağımsızlık Destanıdır"

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin o gece yazdığı kahramanlık destanına dikkat çekti.

POLİTİKA 15.07.2025 09:23:00 0
Elazığ Milletvekili Keleş,
Haberi Sesli Oku

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Erol Keleş, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Milletin gösterdiği kahramanlık örneğini “Bağımsızlık Destanı” olarak nitelendiren Keleş, “15 Temmuz, bu milletin cesaretiyle yazılmış; inancın, direnişin ve vatan aşkının destanıdır. O gece bayrak inmesin, ezan susmasın, vatan bölünmesin diye milyonlar sokaklara döküldü. Tankların önünde duran yürekler, namlulara siper edilen bedenler, milletin iradesine nasıl sahip çıkıldığını tüm dünyaya gösterdi.” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün hain darbe girişiminin yalnızca bir askeri kalkışma değil, milli iradeye ve anayasal düzene karşı yapılan bir ihanet olduğunun altını çizen Keleş, milletin o gece tek yürek olarak bu ihaneti boğduğunu vurguladı.

Keleş, “Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden vatanın dört bir yanında aynı kararlılıkla sokaklara çıkan milletimiz, imanla ve cesaretle demokrasimize sahip çıktı. O gece yazılan kahramanlık destanı, milletimizin istiklal ve istikbaline olan bağlılığının en güçlü ifadesidir.” dedi.

15 Temmuz sonrasında tutulan demokrasi nöbetlerinin de milletin geleceğine sahip çıkma iradesinin bir göstergesi olduğunu belirten Keleş, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Devletimiz, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz; ülkemizin huzuruna ve bekasına kasteden tüm karanlık odaklara karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir. Ne içeriden ne dışarıdan gelen hiçbir tehdit bu milletin istiklal yürüyüşünü durduramayacaktır. 15 Temmuz gecesi gözünü kırpmadan şehadete yürüyen tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum. Rabbim bu millete bir daha böyle karanlık geceler yaşatmasın.” dedi.