Elazığ Terziler, Gömlekçiler, Şapkacılar ve Esnaf Başkanı Erdem Özatlı’dan Devletten SSK ve Bağ-Kur Prim İndirimi Talebi

Oda Başkanı Özatlı, "SSK ve Bağ-Kur primleri gerçekten çok yüksek. Bu şartlarda küçük esnafın hayatta kalması mümkün değil. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için en az %50 oranında prim indirimi yapılması şart." dedi.

EKONOMİ 29.04.2025 19:23:00 0
Elazığ Terziler, Gömlekçiler, Şapkacılar ve Esnaf Başkanı Erdem Özatlı’dan Devletten SSK ve Bağ-Kur Prim İndirimi Talebi
Haberi Sesli Oku

Elazığ Terziler, Gömlekçiler, Şapkacılar ve Esnaf Odası Başkanı Erdem Özatlı, şehirdeki küçük esnafın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Artan kira fiyatları, yüksek sigorta primleri ve bölgeye dışarıdan sıcak para akışının olmaması gibi nedenlerle Elazığ’daki esnafın ayakta kalmakta zorlandığını belirten Özatlı, devletin acil bulması gerektiğini ifade etti.

Başkan Erdem Özatlı’dan Destek Çağrısı

Elazığ Terziler, Gömlekçiler, Şapkacılar ve Esnaf Odası Başkanı Erdem Özatlı, kent esnafının içinde bulunduğu ekonomik zorluklara dikkat çekerek yetkililere önemli çağrılarda bulundu. Özellikle yükselen kira ve sigorta primlerinin esnafı çıkmaza sürüklediğini belirten Özatlı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için acil çözüm talep etti.

Kentte kentsel dönüşüm sürecinin tamamlanamaması nedeniyle esnafın dükkan ihtiyacının karşılanamadığını vurgulayan Başkan Özatlı, “Dükkan kiralarının yüksek oluşu, Bağ-Kur ve SSK primlerinin artması esnafımızı müthiş bir zorluğun içine itti. Elazığ’a dışarıdan sıcak para girmemesi, turizmin kalkınmaması da bu tabloyu daha da ağırlaştırıyor. Eğer her hafta sonu Elazığ’a turizm amaçlı bir akın olsa, esnafımız bir nebze rahatlayacak. Ancak bu gerçekleşmediği için mevcut şartlar altında ayakta kalmak giderek zorlaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Depremin ardından kentsel dönüşüm sürecinin aksaması nedeniyle merkezdeki esnafın büyük mağduriyet yaşadığını belirten Özatlı, “Merkezde yer bulamayan esnaf kenar mahallelere taşınmak zorunda kalıyor. Ancak bu da müşteri kaybı ve ekonomik daralma anlamına geliyor. Esnafımızın merkezde kalması hayati önem taşıyor. Şu an herkes zor durumda.” dedi.

Devletten Prim İndirimi Talebi

Başkan Özatlı, sigorta primlerindeki yüksekliğin esnafı ciddi anlamda zorladığını belirterek, devlet yetkililerine çağrıda bulundu:
“SSK ve Bağ-Kur primleri gerçekten çok yüksek. Bu şartlarda küçük esnafın hayatta kalması mümkün değil. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için en az yüzde 50 oranında prim indirimi yapılması şart. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için bu destek kaçınılmaz.” dedi.

Ekonomik sıkıntıların giderek arttığı bu dönemde, Elazığ esnafının sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Erdem Özatlı, destek çağrısını yineleyerek sözlerini noktaladı.