(ELAZIĞ-AYIŞIĞI) –Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen 5 ton su kapasiteli çok amaçlı itfaiye aracı, belediye envanterine dahil edildi.
Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, yaptığı açıklamada, yeni aracın ilçedeki yangın ve afet müdahale kapasitesini artıracağını belirterek, "Türkiye Belediyeler Birliği tarafından belediyemize hibe edilen 5 tonluk su kapasitesi, çok amaçlı yeni servis aracımız envanterimize katılmıştır. Daha güzel ilçem için çalışıyorum. Yeni itfaiye aracımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.
Başkan Irmak, bu destekten dolayı Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkür ederek, ilçede kamu hizmetlerinin daha etkin sunulması için araç filosunu güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.
Yeni itfaiye aracının özellikle yaz aylarında artan orman ve anız yangınlarına karşı müdahalede önemli katkı sağlayacağı bildirildi.