Turizm Haftasında Ölbe Vadisi’nde Doğayla Buluşma

Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Turizm Haftası kapsamında Ölbe Vadisi’nde doğa yürüyüşü düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte çevre bilinci ve doğal miras vurgusu öne çıktı.

GÜNDEM 20.04.2025 15:23:00 0
Turizm Haftasında Ölbe Vadisi’nde Doğayla Buluşma
Haberi Sesli Oku

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde Ölbe Vadisi’nde doğa yürüyüşü düzenlendi. Elazığ Doğa Sporları Spor Kulübü iş birliğinde organize edilen etkinlik, şehrin doğal güzelliklerini tanıtmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Göllübağ Köyü’nden başlayıp Oymaağaç Köyü’nde sona eren yaklaşık 4 kilometrelik parkurda yapılan yürüyüşe, İl Müdürlüğü personeli, turizm uzmanları, kulüp üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda doğasever katıldı. Doğa yürüyüşü, trekking ve dağcılık kurallarına uygun şekilde tamamlanırken, katılımcılar vadi boyunca uzanan eşsiz manzaralar eşliğinde doğayla baş başa keyifli bir gün geçirdi.

Etkinlik boyunca çevre duyarlılığı ön plana çıkarılırken, “Doğaya bırakacağımız tek şey ayak izlerimizdir.” sloganı sıkça vurgulandı. Katılımcılar, hem spor yapma imkânı buldu hem de bölgenin doğal mirasını yakından tanıma fırsatı elde etti.

Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bu tür etkinliklerin kentin doğal ve kültürel değerlerini ön plana çıkardığına dikkat çekilerek, “Turizm Haftası etkinliklerimiz çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu yürüyüş ile vatandaşlarımızı doğayla buluşturmayı ve ilimizin doğal miraslarına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Katılımcılarımıza teşekkür ediyor, bu tür etkinliklerle Elazığ’ın kültürel ve doğal değerlerini tanıtmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.