Yöntemim Okulları’ndan Uluslararası Doğa Projesi
“Little Gardeners in Nature” projesiyle minikler doğayla büyüyor.
Elazığ (Ayışığı) – Yöntemim Okulları, çevreye duyarlı, üretken ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirme vizyonunu uluslararası düzeye taşıdı. Avrupa genelinden birçok ülkenin katılımıyla hayata geçirilen eTwinning projesi “Little Gardeners in Nature” kapsamında, anaokulu öğrencileri doğayla iç içe bir eğitim sürecine başladı.
Türkiye’den Semiha Sarıkoç Rizeli ve Romanya’dan Eliza Postelnicu’nun (Craiova, Grădinița Elena Farago) kuruculuğunu üstlendiği projeye; Polonya, Yunanistan, Bulgaristan ve Ukrayna’dan da öğretmenler katılıyor. Yöntemim Okulları’ndan Anaokulu Öğretmeni Esra Kırklar, bu anlamlı projede aktif olarak yer alıyor.
Proje kapsamında minik öğrenciler, doğayı gözlemleme, bitki yetiştirme, geri dönüşüm ve çevre dostu uygulamalarla hem doğayı tanıyor hem de çevre bilinci kazanıyor. Aynı zamanda Avrupa’daki akranlarıyla dijital ortamda işbirliği yaparak kültürlerarası etkileşim yetkinliklerini geliştiriyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yöntemim Okulları Kurucu Müdürü Eniz Erkan, “Doğaya duyarlı bireyler yetiştirme yolunda attığımız her adımı çok kıymetli buluyoruz. Bu proje ile öğrencilerimizin hem öğrenme süreçlerine hem de karakter gelişimlerine katkı sunuyoruz. Uluslararası iş birliği içinde böyle anlamlı bir projede yer almak bizleri onurlandırıyor.” dedi.
Sanat, deney ve oyun temelli etkinliklerle zenginleşen proje, çocukların erken yaşta doğayla bağ kurmasını sağlarken aynı zamanda sorumluluk ve üretkenlik becerilerini pekiştiriyor.
“Little Gardeners in Nature” ile yeşeren kalpler, doğayı koruyan bilinçli nesillerin habercisi oluyor.



-
1
Elazığ Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı İbiş, Elazığ’da Gençlerle İftar Sofrasında Buluştu
-
2
ETSO Başkanı İdris Alan’dan Bedri Açıkkapı’ya Vefa Ziyareti
-
3
Engellilerden, Elazığ’dan Ankara’ya 14 Maddelik “Acil Çözüm” Çağrısı: “Biz Sadaka Değil, Onurlu Bir Yaşam İstiyoruz”
-
4
MHP Milletvekili Semih Işıkver’in Acı Günü
-
5
Elazığlı Akademisyen-Yazar Ömer Demirbağ'a Yoğun İlgi
-
6
MÜSİAD Elazığ İş Dünyası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Buluştu
-
7
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yrd Gök: “Önce Ahlak ve Maneviyat Bugün de En Güçlü Rehberimiz”
-
8
Arslan Ailesinden Esen Arslan’a Son Görev
-
9
Elazığlı İş İnsanı Esen Arslan Hayatını Kaybetti
-
10
Resmi Gazete’de Yayımlandı: Elazığlı Mehmet Cangir İçişleri Bakan Yardımcılığı’na Atandı
-
11
Elazığ’dan Türkiye’ye Mesaj: İşsizlikte Tarihi Düşüş, Deprem Bölgesinde 500 Bin Konut Teslim
-
12
Elazığ’ın Geleceği İçin Ortak İstişare: Saadet Partisi’nden MÜSİAD’a Ziyaret
