AK Parti Elazığ İl Kadın Kolları Başkanlığı ile Yurtbaşı Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla ortak bir aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğe AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver, Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan, Gençlik Kolları Başkanı Koray Adsız, Yurtbaşı Belediye Başkanı Nihat Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda Kerbela şehitleri dualarla anılırken, ney dinletisi ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle manevî bir atmosfer oluşturuldu. Katılımcılara aşure ikramı yapılırken, Türk bayrakları da dağıtıldı.
Konuşmalarda birlik, vefa ve terörsüz Türkiye vurgusu öne çıktı. AK Parti İl Başkanı Yıldırım, “Bu millet teröre boyun eğmedi, eğmeyecek” derken, Kadın Kolları Başkanı Tüver ise “Aşure, farklılıklarımızla birlikte oluşturduğumuz ortak değerlerin simgesidir.” dedi. Belediye Başkanı Doğan ise programın toplumsal birlik adına önemli bir mesaj taşıdığını belirtti.