Tarih: 30.07.2025 13:23

Milletvekili Keleş’ten İHA Üssüne Ziyaret, “Milli Teknolojimiz Bağımsızlığımızın Teminatıdır”

Facebook Twitter Linked-in

(ELAZIĞ-AYIŞIĞI) – AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Jandarma İHA Grup Komutanlığı'nı ziyaret ederek Türkiye'nin gururu olan yerli ve milli insansız hava araçlarını yerinde inceledi. Ziyaret sırasında, Jandarma İHA Grup Komutanı Jandarma Albay Aşkın Bozkurt tarafından karşılanan Keleş, Bayraktar TB2, Akıncı TİHA ve ANKA-S platformlarına ilişkin teknik bilgiler aldı.

Keleş, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Gökyüzünde süzülen bu milli gurur abideleri, yalnızca teknolojik gelişmişliğimizin değil, bağımsızlık kararlılığımızın da sembolüdür. Elazığ gibi bir şehirde bu sistemleri görmek, ülkemizin savunma sanayisinde katettiği yolu açıkça ortaya koyuyor." dedi.

AKINCI, TB2 ve ANKA: Modern Savunmanın Üç Güçlü Sütunu
Milletvekili Keleş'in yerinde incelediği İHA sistemleri, teknik özellikleriyle Türkiye'nin savunma kabiliyetine büyük katkı sağlıyor:

Bayraktar TB2: 27 saat havada kalış süresi, 150 kg faydalı yük kapasitesi

Bayraktar Akıncı TİHA: 1500 kg taşıma kapasitesi, 40.000 feet irtifa ve uydu ile sınırsız operasyon menzili

ANKA-S: 30 saat uçuş süresi, 350 kg yük taşıma kapasitesi, 26.000 feet irtifa

"Milli Teknoloji, Milli Güvendir"
Ziyareti sırasında tesislerde görev yapan teknik personel ve mühendislerle de görüşen Keleş, savunma sanayisinde görev alan herkese teşekkür ederek, "Bu sistemleri üreten her mühendis, sahada görev yapan her kahraman personel, bu milletin özgürlüğüne bir tuğla daha koymaktadır. Onlara minnettarız." dedi.

Ziyaretin sonunda anı defterini imzalayan Keleş, Komutan Albay Aşkın Bozkurt'a teşekkür ederek kendisine bir model İHA hediye edildi.

Keleş: "Türkiye, Artık Üreten ve İhraç Eden Bir Güç"
Ziyarete dair değerlendirmesinde Keleş, "Türkiye artık sadece bu sistemleri kullanan değil, geliştiren ve ihraç eden bir ülke konumundadır. Savunma sanayimiz, teknolojinin ötesinde bir milli duruşun yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —